Reitan Convenience kjøper kaffekjede i Baltikum

Reitan Convenience har inngått avtale om å overta kaffekjeden Caffeine Roasters. Kjeden har til sammen 60 kaffebarer i Estland, Latvia og Litauen. Oppkjøpet er en del av Reitan Convenience sin visjon om å bli størst på convenience i Europa.

-Caffeine Roasters er en av de sterkeste merkevarene for kaffebarer i Baltikum, og de er kjent for sin kvalitetskaffe og gode service. Kafeene er plassert på de beste beliggenhetene i de største byene. Vi skal vokse videre i våre tre baltiske land, og vi ser i tillegg muligheter for ekspansjon i andre land med Caffeine Roaster, sier administrerende direktør i Reitan Convenience Johannes Sangnes.

Caffeine Roasters ble etablert i 2007 i Vilnius hvor også selskapets hovedkontor ligger. Kjeden har til sammen 60 kaffebarer i Estland, Latvia og Litauen. Dette gjør Caffeine Roasters til den største kaffekjeden med et av de sterkeste merkenavnene i Baltikum.

-Vi er svært fornøyd med å få Reitan Convenience på laget og sammen skal vi kunne ta konseptet ut i nye markeder. De er profesjonelle og langsiktige eiere, som allerede har suksess i våre markeder, sier Nidas Kiuberis, Head of Coffee and Communications at Caffeine.

Reitan Convenience har med sine 531 butikker allerede en betydelig tilstedeværelse i Baltikum gjennom kjedene Narvesen, R-kiosk og Lietuvos Spauda.

-Oppkjøpet er et naturlig skritt videre for oss med vår sterke tilstedeværelse i Baltikum, og en bekreftelse på vår visjon om å bli størst på convenience i Europa, sier Sangnes.

Oppkjøpet forutsetter godkjennelse fra de lokale konkurransemyndighetene.

Om Caffeine Roasters

Caffeine Roasters ble etablert 2007 i Vilnius hvor også selskapets hovedkontor ligger. Kjeden har til sammen 60 kaffebarer i Estland, Latvia og Litauen.

Reitangruppen

Om Reitangruppen Reitangruppen består av fem selvstendige forretningsområder; REMA 1000, Reitan Convenience, Uno-X, Reitan Eiendom og Reitan Kapital. I 2017 hadde Reitangruppen en omsetning på 89 milliarder NOK og sysselsatte 37,000 medarbeidere i Skandinavia og Norden. Reitangruppens visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. Reitan Convenience har 2.250 butikker i syv land, og dette inkluderer Narvesen i Norge, Latvia og Litauen, 7-Eleven i Norge, Sverige og Danmark, Northland i Norge, Pressbyrån i Sverige, R-kioski i Finland, R-kiosk i Estland, og Lietuvos Spauda i Litauen

Relatert / Kontaktpersoner

Thea Kjendlie

Kommunikasjonsansvarlig, Reitan Convenience +47 90 02 60 23