Posten Kunstmuseum og Nye Hjorten Teater

Posten Kunstmuseum vil fylle det som tidligere var hovedpostkontoret i Trondheim og bak i Apotekerveita planlegges det åpning av Nye Hjorten Teater.

  Ole Robert Reitan
Jeg ønsker meg et kunstmuseum og teater som engasjerer, overrasker og inspirerer. Døra skal være vidåpen inn til oss.
Posten kunstmuseum og Nye Hjorten Teater i Trondheim

Kunstmuseet har klare ambisjoner om å bli en av Nordens ledende arenaer for moderne kunst. Det er mellom søylene i posthallen det skal presenteres kunstutstillinger med gjestende verk fra kunstnere fra hele verden. I Apotekerveita, i samme kvartal vil et topp moderne teater presentere teater, musikaler og konserter på nivå med det beste vi kjenner fra West End og Broadway for 650 teatergjester.

For å realisere sin drøm har Ole Robert Reitan fått med seg trønderske eksperter på kunst og teater. Styret i kunstmuseet vil bestå av Tone Hansen, gallerist Peder Andreas Lund, advokat Rasmus Brodtkorb, kunsthistoriker Monica Reitan og Ole Robert Reitan.

 

-Posten Kunstmuseet blir et fantastisk tilskudd til kunstfeltet, både lokalt og internasjonalt. Det er en unik mulighet å få lov til å være med å skape noe så nyskapende som denne institusjonen skal bli, sier Tone Hansen.

Nye Hjorten Teater skal drives av et nyopprettet driftsselskap som foruten Mads Bones som teatersjef, består av Stian Aagaard som direktør, og Ole Robert Reitan som styreleder. Dramatiker/skuespiller Olve Løseth og komponist Kyrre Havdal vil være sentrale aktører i den kunstneriske ledergruppen.

 

At et nytt og folkelig teaterhus blir realisert midt i hjertet av midtbyen, er det største som har skjedd på trøndersk kulturfront siden storhetstida med Hjorten Revy- og Varietéteater. Da Ole Robert Reitan lanserte tanken om at vi skulle slå våre krefter sammen i drømmen om å skape et nasjonalt underholdningssentrum i Midt-Norge, så var det umulig å si nei. Jeg gleder meg til å lede teateret kunstnerisk, og akter å bygge et stjernelag både foran og bak scenen. Vi har en uttalt ambisjon om å være et femstjerners teater for folket, sier Mads Bones.

Tone Hansen blir arbeidende styreleder med det kunstfaglige ansvaret for museet

Tone Hansen er direktør ved Henie Onstad Kunstsenter. Hun er utdannet ved Statens kunstakademi i Oslo og var rådsleder for Norsk kulturråd i perioden 2016-19. Hansen har bemerket seg som kurator, kunstskribent og leder med et sterkt engasjement for kulturlivets samfunnsrolle gjennom mange år. Hun blir styreleder for Posten Kunstmuseum, og skal sette rammene for en helt ny kunstinstitusjon sammen med et kompetent styre, som med sitt internasjonale nettverk skal skape helt unike utstillinger og opplevelser. Posten Kunstmuseum skal styrke det lokale og det nasjonale kunstfeltet gjennom et internasjonalt rettet program.  Med det skal vi også styrke Trondheim som en kulturdestinasjon.

Mads Bones blir teatersjef for Nye Hjorten Teater

Mads Bones, Olve Løseth, Kyrre Havdal og Stian Aagaard stiftet i 2019 produksjonsselskapet Det Nye Teateret, med base i Trondheim, med ambisjonen om å produsere musikaler, folkekomedier, familieforestillinger og klassiske stordrama. I 2020 har Det Nye Teateret fått nasjonal oppmerksomhet gjennom å utforske mulighetene for å gjenskape øyeblikkets kunst med sal og scene adskilt. De har allerede rukket å produsere tre digitale, direkteoverførte musikalforestillinger, som har spilt for titusenvis av publikummere.

Det Nye Teateret produserer også den populære spelparodien «Slaget på Testiklestad», som sommeren 2021 vil gjenoppstå på Kristiansten Festning i Trondheim.

Bones, Løseth og Havdal står bak en rekke publikumssuksesser som Nøtteknekkeren, Rai Rai i Sherwoodskogen, Juleevangeliet – The Smash Hit Musical, Tordenskjold – alle tiders trønder og Alice i Vidunderland, mens Aagaard har stått bak en rekke større arrangement i inn- og utland. I de siste årene har han vært produsent for Olavsfest i Trondheim.