Nominert Årets Ladejarl: Ingeborg Senneset

 

 

Navn og jobb
Ingeborg Senneset, journalist og forfatter

Hvem er du og hva jobber du med?
Journalist i Aftenposten, styremedlem i Norsk PEN. Utdannet sykepleier. Ga i april ut boken «Anorektisk», som omhandler tyve år med dødelig sykdom, og avdekker mangler og farer ved norsk og internasjonal psykiatri.

Hva brenner du for?
Debatterer tema som psykiatri, helse, menneskerettigheter, kritisk tenkning, vitenskap, religion, antisemittisme, vaksinemotstand, monarki, humanisme og mediekritikk. Brenner for et offentlig ordskifte hvor de stemmeløse høres, hvor evidens trumfer synsing og uenighet er mest mulig konstruktivt. Tror ikke på mirakler, men tviler aldri på magien som kan oppstå i kjølvannet av hardt arbeid.

Hvorfor tror du at du er nominert til Årets Ladejarl?
Tenk om jeg bommer her nå? Jeg vet jo ikke, men håper at det handler om mangeårig engasjement. Å ha utvist ytringsmot. Ikke å trekke stigen opp etter meg da jeg var ferdig i psykiatrien — mens mange andre stod igjen i hengemyra — men bruke erfaringene til et forhåpentligvis samfunnstjenlig formål.

Fortell kort om hvordan du leder og arbeider verdibasert?
Ved ikke å vike fra prinsippet om den frie ytrings verdi, kompromissløst å sette de svakeste først, aktiv deltakelse i offentlig ordskifte om krevende tema. Å fordre å fremme en fruktbar debattkultur og trosse motstand, å løfte og styrke debattanter og faktabasert argumentasjon.

www.facebook.com/IngeborgSenneset

 

http://surfer.blogg.no/

Les mer om de andre topp ti nominerte her.