Nominert Årets Ladejarl: Deeyah Khan

Navn og jobb
Deeyah Khan, dokumentarfilmskaper.

Hvem er du og hva jobber du med?
Jeg er en dokumentarfilmskaper og grunnlegger av Fuuse, en medieorganisasjon som utforsker mangfold og menneskerettighetsproblemer gjennom dokumentarfilmer og nye medier. Jeg er også grunnlegger og redaktør av bladet Sister-hood som ble skapt i fjor for å gi en plattform til uhørte stemmer og historier om muslimske kvinner verden over.

Hva brenner du for?
Jeg er opptatt av menneskerettigheter, mangfold, likhet, verdighet og rettigheter for alle. Jeg ønsker å øke empatien og forståelsen av den verden vi lever i. Jeg prøver å fortelle historier om medmennesklighet som vi kan kjenne oss igjen slik at vi forhåpentligvis kan frykte og hate hverandre mindre

Hvorfor tror du at du er nominert til Årets Ladejarl?
Jeg håper det er på grunn av vårt arbeid med å fortelle de skulte historiene og stumme stemmene som utforsker de sosiale problemene i samfunnet vårt.

Fortell kort om hvordan du leder- og arbeider verdibasert?
Alle prosjektene som jeg og mitt firma gjennomfører er basert på å dele et bredt spekter av erfaringer i media, spesielt fra de med minoritetsbakgrunn, for å utforske menneskers felles verdier og for å øke forståelsen av hverandre samtidlig som vi fremmer fred, pluralisme og toleranse.
I Fuuse fokuserer vi daglig på hvordan vi kan styrke vår historiefortelling om disse verdiene.
Vi er et mangfoldig team som mestrer og forstår disse verdiene gjennom egne erfaringer og opplevelser.

deeyah.com/about-deeyah 

fuuse.net/about-fuuse

sister-hood.com/deeyah-khan/welcome-to-sister-hood